Natuurlijk Schoonmaken

Olie met Passie

Schoonmaken met natuurlijke schoonmaakmiddelen

 

De laatste tijd komt er steeds meer informatie naar boven over de invloed van chemische toevoegingen in schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers maar ook in producten voor onze persoonlijke verzorging.

 

De kant en klare schoonmaakproducten die je in de supermarkt koopt zijn zeer agressief en vormen giftige gassen zodra ze met water worden vermengd.

Je hebt vast wel eens je badkamer schoongemaakt met zo'n bijtend goedje waarbij je dan je raam open zette omdat de lucht op je keel sloeg en je het idee had dat je bijna geen lucht meer kreeg.

 

Ook bevatten de meeste schoonmaakmiddelen van bekende merken chemische stoffen die schade aan je gezondheid toebrengen maar ook nog eens heel belastend zijn voor het milieu.

 

Sommige middelen bevatten irriterende stoffen zoals ammonia. Andere bevatten chloor en formaldehyde, van deze stoffen is bekend dat ze zelfs kankerverwekkend zijn. Andere toevoegingen zoals conserveermiddelen, geur- en kleurstoffen kunnen de hormoonhuishouding verstoren en ademhalingsproblemen veroorzaken.

 

Als je ze een enkele keer gebruikt zal het misschien niet zo veel kwaad doen maar kom je regelmatig in aanraking met dit soort chemicaliën dan zouden bepaalde gezondheidsklachten daar wel eens mee te maken kunnen hebben.

 

Zelfs aan wasmiddelen en wasverzachters zijn chemische stoffen toegevoegd, denk bijvoorbeeld maar eens aan de geur van je wasverzachter.

De meeste toegevoegde geuren bestaan uit synthetische geurstoffen. Hiervan kun je allerlei klachten krijgen zoals duizeligheid, hoesten, hoofdpijn en huidirritaties. Deze chemische toevoegingen kunnen zelfs het zenuwstelsel aantasten. De klachten die je daarvan kunt ervaren zijn depressie, overactiviteit, gedrag stoornissen, geprikkeldheid en geheugenverlies.

 

Niet misselijk dus. Je zult je nu misschien afvragen wat je hier aan kunt doen?  Young Living heeft al hele mooie producten in hun assortiment om de chemische middelen te vervangen. De Thieves producten zijn hier een mooi voorbeeld van.

Op de pagina van de Starterkits vind je ook een Thieves starterkit. Dat is al een mooi begin.

Disclaimer:De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld ter algemene informatie. De omschrijvingen met betrekking tot het gebruik en de werking van de essentiële oliën vervangen niet de reguliere behandeling, medicatie of diagnose van een arts.

Raadpleeg uw huisarts of specialist voor een medische behandeling. Bovenstaande gegevens zijn onze meningen en niet die van een specifiek bedrijf of andere organisatie. Makers van deze website kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor foutief gebruik.

Copyright Olie met Passie 2018 @ All Rights Reserved